2013-09-12 Další člen naší rodiny dorazil na návštěvu Centra Kociánka z brněnské ZŠ Úvoz

Název

2013-09-12 Další člen naší rodiny dorazil na návštěvu Centra Kociánka z brněnské ZŠ Úvoz

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Prakticky každý den přivítá projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně nějakého člena své velké rodiny z oblasti základních škol z celého Jihomoravského kraje v Centru Kociánka. Ve čtvrtek 12. září to byla brněnská základní škola Úvoz.

Při těchto setkáních se vždy snažíme kontinuálně navázat na předešlá setkání dělaná přímo s žáky konkrétní školy v jejich prostředí, tedy u nich ve škole. Tím, že na společnou práci navážeme dalším setkáním, přímo v Centru Kociánka, se snažíme přidat další střípek do mozaiky poznávání světa postižených lidí.

I tentokráte, jsme prošli společně celý areál. Poslouchali jsme vodu u rybníčka, projeli jsme se na koni v rámci poznávání hipoterapie. Využili jsme možnosti vyslechnout si spoustu zajímavých informací, které jsme dostaly od samotných ošetřovatelů. Ti mají mnoho zážitků a poznatků z praxe. Jsou těmi nejpovolanějšími, jenž mohou hovořit na téma pomoc zvířat lidem s různým postižením. Na závěr společných chvil na hipoterapii pak došlo i na malou okružní projížďku na koni.

Cestou do tělocvičny za našimi přáteli z terapeutických dílen a aktivizačního centra, jsme si stačili prohlédnout i další zázemí areálu, které tvoří kupříkladu bazén, krásná zvonice či houpačky s průlezkami.

V tělocvičně došlo opět na velmi posvátnou věc, protože trio žáků ze Základní školy Úvoz Brno mělo tu čest nosit tři originální trikoty HC Kometa Brno pro tuto sezonu. Ještě než jsme naplno rozbalili bocciu, stihli jsme ztratit řeč o tom, co jsme právě zažili a jaké jsou nejčerstvější dojmy. Nu a pak se hrála boccia tak dlouho, dokud nás nepřestala bavit. Poražen nebyl nikdo, proto jsme mihli s radostí opět rozdat hromadu čokolád a medailí!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 538 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-09-12 Další člen naší rodiny dorazil na návštěvu Centra Kociánka z brněnské ZŠ Úvoz
Komentáře Přidat