2013-06-21 Žáci ZŠ Olešnice byli celé dopoledne s dětmi s různým postižením

Název

2013-06-21 Žáci ZŠ Olešnice byli celé dopoledne s dětmi s různým postižením

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

V den, kdy začalo "úředně" kralovat léto, tedy 21. června 2013, přijeli do Centra Kociánka, žáci ze Základní školy v Olešnici. Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRAMIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, měl pro ně naplánovanou prohlídku Centra Kociánka a setkání s našimi postiženými kamarády.

Program zahrnoval procházku po nejrůznějších koutů v krásném prostředí parku Centra Kociánka, které na pomezí jara a léta doslova rozkvétá do krásy. Autobus zaparkoval nedaleko rybníčku, takže naše první společné kroky putovaly právě tímto směrem. Žáci z Olešnice se už zde dozvěděli zajímavé informace o světě postižených lidí.

Během cesty areálem se žáci prostřídali na mechanickém vozíku. Někteří na něm seděli vůbec poprvé v životě. Byla to pro ně jistě zajímavá zkušenost. Zážitky se dostavily rovněž na hipoterapii. Byla zde možnost nakouknout pod pokličku dvou různých světů, jenž se právě na tomto místě často propojují. Zvíře dokáže každý den pomáhat člověku s různým postižením. Jak? To žákům v praxi ukázali místní skvělí ošetřovatelé. Teoretickou část, plnou informací, vystřídala ta praktická. Jízda na koni. Za pomoci nájezdové rampy, byly vybraní žáci exportování až do sedla koně.

To však nebylo vše. Žáci si prohlédli veškeré zázemí hipoterapie či bazén, v němž se pro změnu rehabilituje za pomocí různých cvičení ve vodě. Po chvíli uvolnění na houpačkách a skluzavkách, došlo na popovídání si v tělocvičně a následnou návštěvu terapeutických dílen.

Pak jsme se z vnitřku přesunuli na vzduch. Na hřišti pod borovicí jsme si zahráli hru, kterou hrají převáženě postižení lidé. Boccia slavila úspěch i tentokráte. Po skončení všech zápasových bitev, bylo zapotřebí všem poděkovat za krásné dopoledne. Žáci z Olešnice si na památku odnesli medaili a tabulku dobré čokolády.

Moc se těším, až na oplátku dorazíme k vám do Olešnice!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 477 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-06-21 Žáci ZŠ Olešnice byli celé dopoledne s dětmi s různým postižením
Komentáře Přidat