2013-04-04 Navázali jsme na to, co jsme společně započali

Název

2013-04-04 Navázali jsme na to, co jsme společně započali

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Po žácích čtvrtých tříd Základní školy Křídlovická, se díky pozvání projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, podívali o den později ve čtvrtek 4. dubna do Centra Kociánka také páťáci této školy.

Všichni s námi již z předešlých setkání prošli cestu, která poněkud pootvírá svět postižených lidí. Učili jsme se, jak oslovit postiženého člověka na ulici, jakým způsobem mu lze pomoci či jak složit a rozložit vozík.

Čtvrteční sešlost jsme započali v centru Kopretina, jenž je součástí areálu Kociánka. Úvodního vítacího slova se chopil přímo pan ředitel centra Kociánka Mgr. Tomáš Komárek. Potom jsme se vzájemně všichni představili, abychom se ještě lépe poznali. Dali jsme se také do zpěvu. Nejdříve zapěla Verunka písničku pro Kristýnku a pak všichni dohromady zpívali písničky Beskyde, Beskyde a Čerešničky, čerešničky…

Po zpěvu jsme se rozdělili do několika stanovišť a děti ze Základní školy Křídlovická, si za přítomnosti postižených kamarádů měli možnost vyzkoušet, jak malovat obrázek s tužkou v puse nebo se zavázanými oči. U toho vykládali naši postižení kamarádi zajímavou pohádku a stihli jsme probrat i novinky v oblíbeném seriálu Ulice nejen ve stacionáři Kopretina.

Po návštěvě jsme se s páťáky vydali na průzkum Centra Kociánka. Zastávka u rybníčku, procházka nádherným parkem… U zvířecího střediska jme zhlédli praktickou ukázku hipoterapie, protože na koňském hřbetu se zrovna projížděly malé postižené děti. Paní ošetřovatelka Martina dětem vše skvěle ukázala a vysvětlila. Našemu zraku neunikly ani čtrnáct dní staré roztomilé kozenky.

Po svačině, která proběhla v prostředí přírody, navzdory mrazivému počasí jsme si již v tělocvičně zahráli bocciu o naše tradiční odměny čokolády a medaile. Byla to zdařilé tečka za povedeným setkáním.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 645 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-04-04 Navázali jsme na to, co jsme společně započali
Komentáře Přidat