2012-12-13 Předvánoční pohoda v DŮ Veslařská Brno

Název

2012-12-13 Předvánoční pohoda v DŮ Veslařská Brno

Popis

Místo: DÚ Veslařská Brno

V úterý 11. prosince 2012 zavítali do světa postižených lidí na Kociánku v Brně. O dva dny později ve čtvrtek 13. prosince, přivítali žáci z diagnostického ústavu na Veslařské ulici v Brně své kamarády z "terapeutek" zase ve svém prostředí.

Na začátku setkání nám odpadl tradiční formální představovací ceremoniál. Vzhledem k tomu, že se všichni skvěle seznámili před necelými dvěma dny, proměnilo se vše ve zcela neformální, ale o to více přátelštější pozdrav.

Všichni jsme si sedli do kruhu, abychom měli k sobě co možná nejblíže. Nejen, že jsme si povídali a otevřeli jsme spoustu žhavých i těch méně žhavých a zábavných témat, jenž se dotkly našeho každodenního života. Mimo to jsme se dali také do zpěvu. Michael se chopil hudebního nástroje se strunami a za tonů písní různého ražení, se všichni dali z plného hrdla do zpěvu.

Aby se hlasivky úplně neunavily, daly se do pohybu rovněž ruce. Žáci měli možnost konkrétně si vyzkoušet složení a rozložení mechanického vozíku. Do všeho se dali s velkou vervou a chutí. To, o čem jsme si v úterý pouze povídali, jsme se za dva dny snažili uvést do praxe. Kdo chtěl, mohl si na vozík sednout a v průběhu čestného kolečka, poplácat pravice svých přátel.

Michael přivezl na Veslařskou velké množství medailí a čokolád. Ty ovšem nedostal jen tak pro nic za nic. Musel si je "vyhrát" v herních dovednostech ve hře bocca. Na úplný závěr ještě všichni zapózovali pro památeční společnou fotografii. Po ní se tělocvična na Veslařské proměnila v jeden obří taneční parket, při kterém si pořádně zařádili postižení kamarádi se svými souputníky z Veslařské. Těm následně ještě pomohli ze schodů a s naložením do auta.

Chtěl bych vám poděkovat, za oba společně strávené dny, jak jste ke všemu přistoupili. Prokázali jste úctu a respekt nejen k postiženým lidem a to stejné chováme my k vám!

Období

Statistiky

  • 529 fotek
  • 1 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-12-13 Předvánoční pohoda v DŮ Veslařská Brno
Komentáře Přidat