2012-11-20 Porozumění projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, VÍTÁMVÁS CUPu a ZŠ Palackého = radost

Název

2012-11-20 Porozumění projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, VÍTÁMVÁS CUPu a ZŠ Palackého = radost

Popis

Místo: ZŠ praktická Palackého Brno

Čtrnáct dní od sebe odděluje poslední spojení projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, VÍTÁMVÁS CUPu, který zastřešuje Střední škola F. D. Roosevelta pro tělesně postižené a vybrané základní školy v rámci našeho města Brna. Po Základní škole praktické Lidická, vedli naše kroky ve dne označujícím se datem 20. listopadu na Základní školu praktickou Palackého v brněnském Králově Poli.

K vidění bylo skoro všechno, jen ne nuda. Bohatý program se střídal ve vlnách jako na rozbouřeném moři. Chvíli se kroužilo na vozíku okolo kuželů. Pak se zase pozornost dětí soustředila na hrátky s míčem. V hlavní roli zde byl vozíčkář Tomáš. Chvílemi si mohl připadat jako lachtan. S dětmi vymýšlel nejrůznější míčové piškuntálie. Nejdříve došlo na hlavičkování a také na házení merunou nejrůznějšími způsoby. Každý nezdar, neboli pád míče přinesl "trest" v podobě deseti kliků. Ovšem všichni dostali za odměnu sladkou energii v podobě čokolády a na krk zlatou medaili. Přišlo i na pořádné provětrání hlasivek. V hlavní roli byla Michaelova elektrická kytara, jejíž struny vydávaly tóny opakovací písně, při niž děti zpívaly Vzhůůůru Palacká a také se v písni střídaly jména jednotlivých dětí. Z písně se stal doslova rockový hit, který během dne zazněl hned několikrát.

Zajímavou vložkou celého programu byla praktická ukázka herních situací v rugby, v podání hráčů rugby klubu Dragons Brno, kteří byli vzácnými hosty akce na Základní škole Palackého. Nejprve předvedli za pomocí několika dobrovolníků z řad publika, jak vypadá takový rugbyový mlýn, přičemž následovala ještě přehlídka další herní situace, tentokráte při rugbyovém vhazování míče z autu.

Samozřejmě, hlavní náplní celého dopoledne na Základní škole praktické na Palackého ulici v Brně, byl turnaj ve Stiga hokeji - VÍTÁMVÁS CUP. V něm se pustili do litého boje žáci Základní školy Palackého, studenti Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené a také zástupci rugby klubu Dragons Brno. Na všechny čekali nejprve základní skupiny, následované vrcholícím play off. Vítězem naší další společné "cesty" se stal vozíčkář Martin Gros, jenž ve vynikající finálové atmosféře přehrál žáka "domácí" školy Tomáše Viciána.

Celý den respektive turnaj, jenž nese jméno studenta Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené Lukáš Vítámváse, opět nádherně naplnil svou ještě krásnější podstatu. Zdravý a handicapovaní lidé, totiž znovu spojili své síly a udělali si překrásné před adventní dopoledne.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 911 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-11-20 Porozumění projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, VÍTÁMVÁS CUPu a ZŠ Palackého = radost
Komentáře Přidat