2012-10-02 ZŠ Křídlovická Brno otevřela své dveře projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Název

2012-10-02 ZŠ Křídlovická Brno otevřela své dveře projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Popis

Místo: ZŠ Křídlovická Brno

Základní škola v Křídlovické ulici je další ze škol, která dokořán otevřela své dveře projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně. Stalo se tak v pátek 2. listopadu 2012, kdy trio Michael, Tomáš a Simča navštívilo první skupinku žáků 2. stupně této školy.

Během dopoledního setkání se toho v malé tělocvičně na Základní škole Křídlovická v Brně událo víc než dost. Žákům se nejdříve představil sám Michael, jakožto ředitel projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC. Povolání Tomáše respektive Simči dostaly děti za úkol uhodnout. Motivací jim byla čokoláda. Padaly nejrůznější návrhy od paní doktorky až po fotbalového trenéra. Nakonec se žáci dozvěděli, že hlavní činností Tomáše je sekretariát projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, Simča zase prozradila, že je trenérkou ve sportovním klubu na Kociánce v Brně. Také oba odtajnili, jaké je jejich postižení a jakým konkrétním způsobem se v mnoha případech projevuje. To vše dokázali vysvětlit na mnoha historkách, které je za jejich život potkaly. Po této úvodní pasáži si ještě s každým potřásli rukou a osobně jej pozdravili.

Následně Simča propůjčila svůj invalidní vozík k tomu, aby Michael prakticky ukázal, jak složit a rozložit vozík, jak pomoci postiženému člověku překonat kupříkladu hrozící sněhovou bariéru nebo jakým způsobem člověka jedoucího na vozíku správně oslovit. Všichni žáci si následně mohli rozložení a opětovné složení vozíku vyzkoušet na vlastní kůži.

Každý z nás asi někdy zažil to, že se sám někomu posmíval nebo naopak byl tím, z koho si ostatní tropili legraci a utahovali si z něj. Ne každý, to ale snáší nejlépe. Někdy můžeme tímto způsobem ublížit dotyčnému víc, než je zdrávo. Pak musíme za své činy nést následky, pokud si naše "oběť" kvůli tomu třeba ublíží. Přesně tohle bylo tématem v pokračovaní našeho povídání.

Ani na Základní škole Křídlovická v Brně pak nechyběla hra s červenými potažmo modrými míčky, jenž měli týmy kluků a holek spolu se svými vyučujícími, dostat co možná nejblíže k bílé kouli. Poražený tým měl pak za "trest" uklidit tělocvičnu. Jenže samozřejmě zůstalo pouze u slov. Naopak všichni dostali tabulku čokolády a zlatou medaili na krk.

To jaké setkání bylo, jen těžko někdy dokazují slova. Ovšem slova Davida - jednoho z žáků Základní školy Křídlovická prozrazují hodně: "Bylo to nejlepší setkání za celý rok," řekl. Tady stačí už jen dodat, jsme rádi, že můžeme být s vámi!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 184 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-02 ZŠ Křídlovická Brno otevřela své dveře projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC
Komentáře Přidat