2012-10-01 Naši nejmenší broučci nám udělali obrovskou radost

Název

2012-10-01 Naši nejmenší broučci nám udělali obrovskou radost

Popis

Místo: Kociánka Brno

V pondělí 1. října přišli za námi na Kociánku Brno nejmenší žáci z 1.A a z 1.B ze ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října. Na této škole jsem byl již mnohokrát. Pokaždé si ale vzájemná setkání náramně užiju.

Děti jsou vždy velmi otevřené a pamatují si každou drobnost. Nejdříve jsme si připomněli naše poslední setkání, kdy jsme si řekli jak oni sami mohou pomoci postiženému člověku, proč je dobré neposmívat se svému kamarádovi ve třídě a mnoho dalšího. Tentokráte jsme se ponořili do světa zvířat, protože i koník či kačenka mohou pomoci nejen postiženým dětem. Je fascinující jak tyto děti dokážou věci vnímat úplně jinak než my dospěláci. U zvířátek se děti naučily spoustu věcí o hipoterapii, animoterapii a dalších terapiích. Se zvířátky si povídaly, hladily je... Nechyběla ani projížďka na koníkovi. Nevynechali jsme ani průlezky a objímání stromů.

Po důkladné svačině a velkém čůrání, jsme zavítali do terapeutických dílen. Zde se na nás již těšili naši postižení kamarádi. Sehráli jsme turnaj v bocci, jenž měl neopakovatelnou kulisu, kterou vytvoří svými hlasivkami jen tyto malé děti. Není důležité, kdo zvítězil. Rozdali jsme spoustu medailí a čokolád. Zkrátka jedna velká radost.

Děti přišly na to, že na Kociánce mají kamarády, kteří jim nikdy neublíží, budou se k nich chovat vždy slušně a pěkně. Přesně tato drobná a trpělivá práce má velký význam.

Díky vám všem. Michael Svoboda.

Období

Statistiky

  • 148 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-01 Naši nejmenší broučci nám udělali obrovskou radost
Komentáře Přidat