2012-03-14 Pokaždé je to úplně nové a jiné

Název

2012-03-14 Pokaždé je to úplně nové a jiné

Popis

Místo: ZŠ Gajdošova Brno

Dne 14.3.2012 spojil tradičně své síly projekt VUT v Brně - BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a SŠ FD Roosevelta pro tělesně postižené - projekt Vítámvás cup na cestách. Naše další putování bylo na ZŠ Gajdošova Brno, kde jsme společně se skvělými vyučujícími a žáky dali dohromady setkání, které bylo úplně jiné a nové, než ta předcházející.

Už samotné zahájení - naposled jsme se s žáky i vyučujícími této školy dali dohromady a tentokrát to valilo také hned od začátku. Přišli nám pomoct futsalisté a trenér z Tanga Brno Michal Belej, Michal Seidler, Michal Kovacs a trenér Marián Berky, perfektně jsme dali dohromady náš program s futsalem a stali se členy naší rodiny.

V průběhu dne vždy probíhá v jedné části tělocvičny turnaj v boccii spojený s programem, který si žáci také prakticky vyzkoušeli, jak pomoct postiženému člověku na vozíku třeba ze schodů a do schodů, jak složit a rozložit vozík, jak rozlišit různé druhy postižení, jak správně pomoct postiženému člověku v řadě životních situací, ale hlavně, jestli jsme připraveni pomoct svému kamarádovi, který by byl postižený, nebo následkem úrazu k postižení došlo. K tomu na začátku praktické ukázky moderního futsalu - dělali jsme se žáky školy pod dohledem trenéra tzv. brazilské kolečko - byla to radost a legrace.

Ve druhé části tělocvičny souběžně probíhá turnaj ve Stiga hokeji a na obě akce se střídají po vyučovacích hodinách žáci jednotlivých tříd. Je to obrovský fofr a velmi náročná záležitost, která se moc daří.
Doslova smršť sportovních událostí - turnaje v boccie a turnaje ve Stiga hokeji, které probíhaly souběžně, jednoznačně naplno zaujala a zabavila všechny přítomné děti i nás dospěláky. A hlavně jsme měli čas během hraní pořádně pokecat a poznat se blíže. Spousta rozdaných medailí a čokolád, triček a dalších cen - to je vždy velká radost pro děti i paní učitelky při každém setkání. Při poslední rundě jsme společně s paní ředitelkou dali důkladně řeč na téma šikana. Moc si vážíme skvělé práce nejen dospěláků - učitelů i paní ředitelky na této škole, ale také přístupu žáků.

Tak díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 314 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-03-14 Pokaždé je to úplně nové a jiné
Komentáře Přidat