2012-02-17 Radost na ZŠ praktické v Předklášteří

Název

2012-02-17 Radost na ZŠ praktické v Předklášteří

Popis

Místo: ZŠ praktická - Předklášteří
Co mám napstat - že jsme tady - Michael, Martin, Simča a naši nejmenší postižení kamarádi z Kociánky Brno - byli jednou z dětském domově a že sem do této skvělé školy chodí děti - naše rodina také z DD Tišnov - kde jsme velmi často, ale i spousta dětí, které jsme ještě neznali.
A tak přestože jsme přímo v této škole nikdy nebyli, při našem příjezdu na nás doslova vlítli fantastické děti od 3 do 17 let a dlouhé objetí a přivítání ve sněhu a při sněžení bylo neuvěřitelné. Pomohli nám s vozíčkem i s věcmi a společně s vyučujícími a panem ředitelem jsme šli do tělocvičny.
Bylo to zajímavé, protože jsme si s většinou dětí tak blízko, že toto setkání bylo přece jen jiné. Je moc důležité být s těmito dětmi v jejich prostředí jako doma - potom vás vezmou a vy je jako rodinu a člověk se od nich může spoustu věcí naučit, ale také jim dát.
Velký smích a pokřiky střídali úplné ticho a soustředění třeba při tom, jakou mají možnost pracovat a pomáhat druhým a jestli by do toho šli. Hodně jsme střídali tempo, chvíli jsme povídali a chvíli si třeba zase ukazovali rozcvičku sportovců atd. Hodně jsme se zastavili nejen u toho, proč se neposmívat vozíčkáři a úplně svému spolužákovi nebo kamarádovi. Všechny děti si mohli vyzkoušet, jak složit a rozložit vozík, jak pomoct vozíčkáři do schodů a ze schodů, konkrétně jsme si ukázali, jak se projevují a jak rozpoznat různé druhy postižení, jak správně oslovit postiženého člověka atd. Následoval velký turnaj v boccii a předávání spousty čokolád a medailí. Michael vzal kytaru a naučili jsme se všichni opakovací písničku, byla to mela, tancovalo se a řádili jsme. Jsme domluveni - přijede za chvíli zase do ZŠ Předklášteří a budeme pokračovat v cestě a také jsme domluveni s DD - bude velká párty a mezi tím budeme s těmito dětmi v domovech atd. Tak díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 124 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-02-17 Radost na ZŠ praktické v Předklášteří
Komentáře Přidat