2011-02-16 Spojili jsme síly

Název

2011-02-16 Spojili jsme síly

Popis

Místo: ZŠ Antonínská Brno

Zase jsme spojili síly - tentokrát 16.2.2011 při společné akci na ZŠ Antonínská Brno.
Projekt VUT v Brně - BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a projekt SŠ FD Roosevelta Vítámvás Cup na cestách spojili své síly také ve školním roce 2010/2011 a společně pořádali čtvrtou akci na ZŠ Antonínská Brno za účasti žákú této školy, postižených žáků SŠ FD Roosevelta a hráčů Zbrojovky Brno Martina Husára, Josefa Šurala a Matijase Pejiče a asistenta trenéra Večeři u prvního mužstva Milana Duhana.
VUT v Brně pořádalo setkání zdravých a postižených žáků a hráčů Zbrojovky Brno, kdy nejprve Michael Svoboda společně s Tomášem Pětníkem naučili všechny přítomné děti, jak správně pomoct postiženému člověku na vozíku - také do schodů a ze schodů, jak vozík rozložit, složit atd. Děti si vše vyzkoušeli sami a měli o tyto nové zkušenosti velký zájem. Potom následoval tradiční závod ve slalomu na vozících, kde si zdravé děti ze 3.-9. tříd mohli vyzkoušet, jak náročné je jezdit na vozíku a ovládat jej. Tělocvična doslova bouřila při jednotlivých soubojích, rozdali jsme spoustu medailí a cen, ale nejdůležitější bylo, že pro většinu přítomných bylo seznámení s postiženým člověkem a třeba vozíkem úplně novou zkušeností. Tato setkání jsou moc důležitá, protože zdraví a postižení jsou přirozeně spolu, dokáží si pomáhat a společně pracovat.

Tým SŠ FD Roosevelta Brno skvěle připravil tradiční turnaj Vítámvás Cup na cestách ve stiga hokeji. 16 žáků ZŠ Antonínská Brno, 5 SŠ FD Roosevelta a 3 hráči Zbrojovky Brno - to byla sestava tohoto turnaje. Nejprve se všichni utkali v základní části a potom nejlepší postoupili do finálového play-off. Velké poděkování patří celému týmu organizátorů nejen za obrovský kus práce, ale také za to, že můžeme takto společně fungovat.

Je síla, kolik toho stihneme společně s dětmi. Během tohoto společného setkání jsme ještě dělali improvizované tréninky dětí ve fotbale hravou formou, které vedl asistent trenéra Zbrojovky Brno Milan Duhan. Prvoligový fotbalisté si také s mladšími dětmi zakopali, byl to pro všechny velký zážitek. Další skvěle strávený den zdravých a postižených mladých lidí. Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 130 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Olympus u7040,S7040

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-02-16 Spojili jsme síly
Komentáře Přidat