2010-09-16 Setkání bez hranic-plavecká show pro děti z dětských domovů, handicapované děti a dospělé

Název

2010-09-16 Setkání bez hranic-plavecká show pro děti z dětských domovů, handicapované děti a dospělé

Popis

Místo: Aquapark Kohoutovice v Brně

pod záštitou Bc. Romana Onderky, MBA, primátora statutárního města Brna,
Mgr. Michala Haška, hejtmana Jihomoravského kraje a
za podpory prof. Ing. Karla Raise, CSc., MBA, rektora VUT v Brně

16. září 2010 se v Aquaparku v Kohoutovicích v Brně konal 4. ročník tradičního sportovního a společenského setkání velké rodiny 200 dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a téměř 100 dospělých z řad vrcholových sportovců, politiků, policistů, hasičů, záchranářů, partnerů atd.
Akce se zúčastnily děti z dětského domova Boskovice, Budkov, Dagmar, Hodonín, Jemnice, Mikulov, Rovečné, Strážnice, Telč, Tišnov, Uherský Ostroh, Vídeňská, Vranov, Znojmo a handicapované děti z Kociánky Brno a SŠ F.D. Roosevelta pro tělesně postižené v Brně.

Při slavnostním zahájení měly všechny dětské domovy i naši postižení kamarádi připraven uvítací pokřik, který navázal na úvodní slovo pana primátora města Brna Romana Onderky a desítek dospělých – zástupců partnerů, kteří přišli děti podpořit. Takto jsme se všichni na začátku pozdravili a celé slavnostní zahájení bylo zakončeno skvělým bubenickým vystoupením v podání postižených dětí. Byl to opravdu velký zážitek.

Potom všichni účastníci vytvořili 16 kombinovaných týmů dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a dospělých a týmy společně soutěžily nejen
v plaveckých disciplínách jednotlivců a štafet, ale hlavně při 3 sportovních i
vědomostních hrách v bazéně i mimo bazén.

Štafetu na lehátkách vyhrály děti z dětského domova Strážnice časem 1:56,00 sec. a klasickou plaveckou štafetu 4x25 metrů volný způsob děti z dětského domova Mikulov časem 1:23,70 sec.

Speciální soutěž, u které se nejvíce dali dohromady děti s dospělými, byla beze sporu hra zvaná Tajenka. Podstata hry spočívala ve vylovení míčků různé barvy z vody, které měli na starosti dva členové týmu. Všichni ostatní, tedy děti a dospělí, čekali na břehu a po odevzdání vyloveného míčku mohli otevřít otázky příslušné barvy a vrhnout se do luštění tajenky. Bouřlivou atmosféru střídalo usilovné přemýšlení. Bylo zajímavé sledovat, jakou taktiku děti a dospělí společně zvolili. V této hře nakonec zvítězil dětský domov Rovečné, který jako první vyluštil motto akce. „Každý den je jen jednou za život.“

Na závěr tohoto Setkání bez hranic plavali dospělí štafetu 4x50 metrů volný způsob. Tím také za děti bojovali o velmi hodnotné ceny – možnost návštěvy dětí z dětských domovů právě u těchto dospěláků-partnerů.
Toto je velmi důležitá součást celého projektu – pravidelná a dlouhodobá práce s těmito dětmi. Děti si svojí výhry-návštěvy a společně strávených dnů u partnerů váží a těší se, protože se při této akci s námi dospělými setkávají v plavkách u bazénu a mají nás možnost poznat úplně jinak, než v běžném životě. A ať už je zkušenost těchto dětí s dospělými jakákoliv, je důležité, že po takovýchto setkáních dětí vědí, že je spousta dospělých, kterým na dětech z dětských domovů a handicapovaných dětech záleží, stojí za nimi a podporují je.

Pořadatelem byl projekt CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JMK zastoupen VUT v Brně a DĚTSKÝ DOMOV DAGMAR ve spolupráci s AGENTUROU ENTITY PRODUCTION s.r.o., AQUAPARKEM KOHOUTOVICE, BISKUPSKÝM GYMNÁZIEM BRNO a SK KOCIÁNKA BRNO.

Týmy dospělých, které celý den s dětmi soutěžily a plavaly štafetu 4x50 m nebo tuto akci podpořili:
Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, VUT v Brně, HC Kometa Brno, Policie ČR - KŘP JMK, Strabag, Městská policie Brno, Hasičský záchranný sbor JMK, Institut dopravní výchovy Armády ČR Vyškov, Vyšší policejní škola MV Brno, Automotodrom Brno, RWE, VZP, Autonova Brno, 1. FC Brno, veteránští mistři světa v plavání, agentura Entity, Biskupské gymnázium Brno, Ústav Kociánka Brno, ZŠ Kociánka Brno, SK Kociánka Brno, SŠ F.D. Roosevelta pro tělesně postižené, SŠ Gellnerova pro sluchově postižené, SŠ a ZŠ Kamenomlýnská pro zrakově postižené, KPSP Kometa Brno, ZOO Brno, BTS, AK Olymp Brno, Mičánek motorsport, vítězná základní a střední škola JMK a další.

Z nejlepších výsledků:

50 m dorostenci a junioři:
1. Roštínský Dominik (DD Dagmar) 40,75 sec.
50 m starší žáci:
1. Vojtěšek Antonín (DD Mikulov) 46,10 sec.
25 m mladší žáci:
1. Benakcha Tomáš (DD Vranov) 17,50 sec.
25 m nejmladší žáci:
1. Vysočan Tibor (DD Vídeňská Brno) 23,60 sec.
Handicapovaní:
1. Vařílek Martin (SŠ FD Roosevelta Brno) 21,70 sec.
50 m dorostenky a juniorky:
1. Ropžňovcová Anna (DD Dagmar) 52,40 sec.
50 m starší žákyně:
1. Horváthová Erika (DD Tišnov) 51,69 sec.
25 m mladší žáci:
1. Filipská Sabina (DD Znojmo) 21,50 sec.
25 m nejmladší žákyně:
1. Danišová Sabina (DD Vranov) 28,60 sec.
Handicapovaní:
1. Černá Šárka (SŠ FD Roosevelta Brno) 25,70 sec.

4x50 m štafeta dospěláci:
1. rozplavba:
1. RWE 2:09,40 sec.
2. Správa PČR JMK 2:25,00 sec.
3. Hasičský záchranný sbor JMK 2:30,30 sec.
2. rozplavba:
1. VUT v Brně 2:10,53 sec.
2. Veteránští mistři světa 2:20,07 sec.
3. DD Dagmar 2:32,43 sec.

Děkujeme celé rodině tohoto projektu za další nádhernou společnou akci.

Kontakt: Michael Svoboda
774 972 271
katka.sport@centrum.cz

Období

Statistiky

  • 234 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-09-16 Setkání bez hranic-plavecká show pro děti z dětských domovů, handicapované děti a dospělé
Komentáře Přidat